Kategorier
Japansk Restaurang

Testa en japansk restaurang i Stockholm

Det japanska köket går inte av för hackor. Och det finns närmare än du tror. I Stockholm kan du inte bara hitta en japansk restaurang, utan flera stycken.

Det japanska köket präglas av omsorg och elegans. Tänk bara på hur uppläggningen av en sushirätt ser ut så förstår du. Men japansk mat består inte bara av sushi. Om du inte tidigare besökt en japansk restaurang borde du definitivt göra det nu. Då kan du både få se och avsmaka den genuina japanska kokkonsten, men även det som kallas Asian fusion.

I det japanska köket hittar vi bland annat sashimi, misosoppa och sojarätter. Ramen, somen och oden. Friterat, grillat och stekta rätter. För att inte glömma alla goda sötsaker såsom anmitsu och Pocky. Och detta är bara ett litet axplock av vad som kan dukas fram på en japansk restaurang.

Jakten på en japansk restaurang i Stockholm

Om du nu är sugen på att testa det japanska köket är Stockholm en bra källa för detta. Om du nu inte tänker åka hela vägen till Japan, vill säga. Tokyo är nämligen inte den enda huvudstaden för att avnjuta lite Asian fusion.

I Stockholm finns flera fina japanska restauranger. Du behöver inte jaga efter dem, för de finns lite här och var. Kanske vill du äta en god kimchi i city, sushi på Kungsholmen eller vårrullar i Vasastan? Eller varför inte testa dem alla? Bege dig ut på en kulinarisk stadsvandring med Japaninflunser, fast i den svenska huvudstaden!