Kategorier
Ismaskin

Viktigt med ismaskin för restaurang

Det kan bli ett ödesdigert misstag att köpa en ismaskin som inte gjorts speciellt för en restaurang. Genom den låga mängden is som bildas blir vinet inte kallt.

Christian hade äntligen öppnat sin restaurang. Den var liten och erbjöd italiensk mat. Till anrättningarna serverades ofta vin från samma land för att förhöja upplevelsen. Han hade varit noga med inredningen då det var viktigt att få fram rätt känsla. Själva serveringsdelen hade han valt att satsa ordentligt på och flugit in en del från Italien.

Då detta kostat en del hade han fått spara in på andra saker som inte syntes. Det handlade om en mindre inredd personalavdelning och en ismaskin som han kommit över billigt. Båda sakerna skulle han ta tag i så snart som pengarna började rulla in. Det var ingen egentlig brådska. Personalen sa att deras utrymme var ok.

Ismaskin ställde till det på restaurangen

Redan första kvällarna hade det varit fullt trots att det var mitt i veckan. Det var först när helgen kom och gästerna önskade vitt vin som det körde ihop sig. De första dagarna hade de flesta druckit läskedrycker och kolsyrat vatten. På helgen när vinkylarna skulle fyllas, blev problemet uppenbart. Christians idé om att spara pengar hade ställt till det när isen tog slut.

Som tur var hände detta mycket tidigt på kvällen och han fick skicka iväg en av servitriserna för att köpa is på affären. Redan samma kväll hade han hittat en firma som sålde köksutrustning och ismaskin för restaurang. Den installerades redan kommande måndag och skillnaden var uppenbar då den producerade en betydligt större mängd än den lilla som nu skulle säljas.